'Zelfzorg voor Zorgverleners'

Welkom bij de Mind You Inspiratie pagina!

Wat kijken wij terug op een fijne 3-daagse met jullie! Wij lopen nog met een glimlach rond. Om je geïnspireerd en up-to-date te houden kun je altijd op deze pagina terecht.

Heb je nog vragen neem dan gerust contact met ons op!

Marga & Mila

 

Kernmeditaties

Downloads

 • Compassie meditaties
  Compassie meditaties

  Hier krijg je toegang tot de kernmeditaties behorend bij de Mindful Self-Compassion training. Je kunt de meditaties direct online afspelen of downloaden zodat je deze ook offline beschikbaar hebt.

 

Oefeningen boek

Downloads

 • Oefeningen boek
  Oefeningen boek

  In dit document vind je alle oefeningen die we hebben gedaan met bijbehorende paginanummer in het boek Hart voor de dokter

Downloads

 • Opnames oefeningen boek
  Opnames oefeningen boek

  Hier krijg je toegang tot de opnames van de oefeningen behorend bij de Mindful Self-Compassion training. Je kunt de oefeningen direct online afspelen of downloaden zodat je deze ook offline beschikbaar hebt.
  Sommige oefeningen kunnen heftige moeilijke gevoelens triggeren. Zorg steeds goed voor jezelf!

 

Audiotraining Kennismaken met zelfcompassie (gratis o.a. via Spotify en Storytel), andere zelfcompassiemeditaties vind je op de Insight Timer app.

 

Gedichten

Downloads

 • Gedichten
  Gedichten

  In dit document vind je alle gedichten die we hebben voorgelezen tijdens de MSC mini-retraite en meer 😉

 

Kernwaarden

 

TED talk Kristin Neff - The Space Between Self-Esteem and Self Compassion

 

Kristin Neff about Fierce Self-compassion

"A moment of selfcompassion can change your entire day.

A string of such moments can change the course of your life."

Chris Germer

 

Boeken


Kristin Neff & Chris Germer

Chris Germer


Kristin Neff

Kristin Neff


Karen Bluth

Time to Care


Brené Brown (over schaamte)

Attending

"If your compassion doesn't include yourself

it's incomplete"

Jack Cornfield

 

Websites

Selfcare for Healthcare

De mindfulnessacademie


Kristin Neff

Chris Germer


Fierce Selfcompassion

Center for Mindful Selfcompassion


Website Marga

Website Mila

"Be kind to yourself.

It's hard to be happy when someone is mean to you all the time"

Christine Arylo

 

Filmpjes

Speciaal voor jullie: Stop, in the name of love!

Ik hou van mij

Moments

How my son ruined my life...

Japanese bowls

The power of mindfulness

The power of vulnerability

Brené Brown on empathy

De foto's 🙂

Wie zijn wij?

Wij zijn Marga Gooren en Mila de Koning en wij hebben elkaar leren kennen op een training Mindfulness-Based Compassionate Living. Wij hadden al snel het gevoel dat onze achtergrond en kwaliteiten heel mooi op elkaar aansluiten. Zo ontstond het idee om, ieder vanuit onze eigen expertise, iets te organiseren voor vrouwelijke artsen. Inmiddels geven wij samen verschillende workshops en trainingen op het gebied van mindfulness en zelfcompassie en een uitgebreide 8-weekse mindfulness-training speciaal voor artsen.

Marga (1968) is zelf ruim 10 jaar huisarts geweest en werkt sinds 2010 als coach. Sinds 2013 richt zij zich helemaal op het coachen en trainen van vrouwelijke artsen.

‘Het is mijn passie om vrouwelijke artsen zoals jij, te leren hoe ze op een slimme manier goed voor zichzelf kunnen zorgen. Zodat ze ontspannen en met plezier hun werk doen. Goede relaties hebben met de mensen om hen heen. Gezond zijn en genieten van het leven!

In mijn coaching en trainingen (en in mijn eigen leven...) maak ik dankbaar gebruik van tools uit de positieve psychologie, neurowetenschappen, mindfulness, zelfcompassie en NLP. Allemaal tools die mij persoonlijk hebben geholpen om te zijn wie ik nu ben: een optimistische, enthousiaste coach met een fijne, eigen praktijk, die tijd heeft om te reizen, te koken, te lezen. En die nooit ophoudt met leren: zowel persoonlijk als professioneel.’

Hier kun je meer over haar te weten komen.

Mila (1966) is jaren werkzaam geweest in de gezondheidszorg, vooral in de GGZ in verschillende functies, waaronder als verpleegkundige / sociotherapeut, docent en preventiewerker en projectleider. Sinds 2011 richt zij zich helemaal op mindfulness.

‘Via de mindfulness is er een verbinding tussen mijn persoonlijke interesse en passie en mijn werk gekomen, een training waarbij de reguliere gezondheidszorg eindelijk de kracht van meditatie heeft ontdekt en effectief bevonden. Ik geef al jaren mindfulness training, workshops en coaching aan verschillende (patiënten) doelgroepen, artsen en hulpverleners. Nog steeds geef ik de training met veel passie en plezier. Het geven van de training doe ik met recht met hart en ziel. Mindfulness verveelt nooit!’

Mindfulness heeft mij persoonlijk meer rust en ontspanning in mijn (hectische) bestaan gegeven. Waar ik voorheen soms het gevoel had geleefd te worden en bekneld dreigde te raken tussen mijn verschillende werkrollen, huishouden en het moederen over 2, nog kleine, kinderen ben ik nu meer gewaar van de rust in mijn dag, de momenten die ik met aandacht creëer en ik volledig aanwezig ben bij dat   wat ik doe. Hierdoor ben ik in staat meer te genieten en in het midden van alle drukte de stilte met mij mee te nemen. Dit geef ik graag door aan alle drukke vrouwelijke artsen!’

Hier kun je meer over haar te weten komen.