'Zelfzorg voor Zorgverleners'

In 2 dagen de basiselementen van mindfulness speciaal voor artsen

data op aanvraag

Geaccrediteerd voor 8 punten

Ben jij arts en heb je het altijd druk?

Is aan het eind van de werkdag jouw to-do lijst nog niet af?  En ligt er als jij thuis komt na de werk-dag een volgende to-do lijst op je te wachten? Heb je de neiging om steeds maar door te rennen? Sta je vaak en lang in de 'actie-stand' en vind je het moeilijk om nog te ontspannen?

Heb jij teveel te doen in te weinig tijd?

Stop jij wel eens? Om ruimte te maken voor rust en ontspanning? Of merk je dat je eigenlijk altijd maar door gaat? Zou je wel meer rust en ruimte in je leven willen brengen maar weet je niet hoe?

In deze 2-daagse training leer je de wetenschappelijk onderbouwde* basisprincipes en praktische tools uit de mindfulness die je helpen om meer rust en aandacht in te brengen in je leven.  Waardoor je automatische patronen leert doorbreken en met meer gemak en plezier  kunt leven en werken.

In deze video legt Mila de Koning in 3 minuten uit wat mindfulness precies is.

Lees jij dat liever? Klik dan HIER.

You can do ANYTHING

but you can't do EVERYTHING

Thema's die aan de orde komen...

Dag 1:  Omgaan met een volle agenda en een druk en stress-vol leven

 • Trainen van de aandacht om meer bewust te worden van automatische patronen zo dat je bewuster kunt kiezen hoe met een volle agenda om te gaan. respons.
 • Er wordt aandacht besteedt aan theorie en oefenen. Je leert korte en langere mindfulness oefeningen die je op verschillende momenten kunt inzetten en in verschillende situaties. We zullen liggende, zittende, lopende en bewegings-oefeningen doen.
 • Hoe zorg je voor een juiste work/life balance?

 

Dag 2:  Omgaan met moeilijke situaties zowel op het werk als thuis

 • Toepassen van mindfulness in in die situaties dat het moeilijk is: bijvoorbeeld een slecht nieuws gesprek met een patiënt, een lastig werkprobleem of als je iemand moet teleurstellen.
 • Inzetten van mindfulness in het omgaan moet heftige emoties en negatieve gedachten.
 • Hoe zorg je dat je na een intensieve werkdag je niet helemaal leeg voelt?

 

Plus er zal aandacht zijn voor:

 • Effecten, onderzoek en toepassingsgebieden van aandachttraining.
 • Hoe verhoudt aandachttraining zich tot andere behandelingsvormen – mindfulness als behandelinterventie.

"We’re so busy watching out

for what’s just ahead of us

that we don’t take time

to enjoy where we are"

Het draait vooral om jou deze twee dagen.......

Wat is belangrijk voor jou om je werk weer met meer rust, plezier en balans te kunnen doen?

Wat heb jij nodig om een leuke dokter, mens, partner, ouder, kind, vriend(in), of welke rol je dan ook nog meer vervult, te zijn?

Wat is voor jou belangrijk om een zinvol leven te leiden, waarin je je gelukkig voelt en voldoening ervaart?

Mindfulness helpt je zicht krijgen op automatische stress patronen en leert je deze automatische patronen te doorbreken.  Zodat je bewustere keuzes maakt. Het brengt je in contact met dat wat jij echt wilt en nodig hebt. Het leert je je eigen grenzen herkennen en erkennen.

Het leven van een arts is vaak zeer druk. Je komt vaak tijd te kort. Mindfulness brengt niet meer tijd in je leven maar wel meer kwaliteit. Zodat je temidden van de stress en drukte toegang hebt tot een  innerlijke ruimte van rust en helderheid. Dit bevordert jouw welbevinden en komt ten goede aan jouw patiënten!

Zo zorg je ervoor dat je op een ontspannen, gezonde

en betrokken manier je werk kunt doen.

Wat zeggen deelnemers aan eerdere mindfulness-trainingen?

Wat is je investering voor deze 2 dagen?

Voor deze inspirerende, leerzame training betaal je 895 euro incl 21% BTW *

* Annuleringsvoorwaarden:  Bij annulering binnen 10 werkdagen voor de aanvang van de training, dient cliënt 100% van de kosten van de training te betalen, bij annulering hiervan tussen 10 en 20 werkdagen hiervoor is cliënt 50% van de kosten verschuldigd en langer dan 20 werkdagen hiervoor 25%. Plaatsvervanging is mogelijk zonder extra kosten.

Ja, ik doe mee

Wat krijg je als je meedoet?

 • een (wetenschappelijk onderbouwde) leerzame, nuttige en vooral ook praktische 2-daagse training. Geaccrediteerd voor 8 punten (cluster 1) *
 • tools en handvaten om nu eens écht beter voor jezelf te gaan zorgen: je gaat met een concreet plan van aanpak naar huis
 • herkenning, energie en inspiratie in een groep gelijkgestemde artsen

*Medisch specialisten kunnen dezelfde hoeveelheid accreditatie-punten krijgen via de 25% regeling waarbij het is toegestaan 25% van de accreditatiepunten te behalen buiten het specifieke vakgebied.

Daarnaast krijg je nog een aantal gratis extra's

 • opnames van de oefeningen
 • besloten online omgeving met filmpjes, artikelen, boekentips en interessante links
 • telefonisch coach-gesprek van 30 minuten met Marga enkele weken na de training, waarin je nog eens kunt sparren en aanvullende tips krijgt

Wat zeggen deelnemers aan eerdere mindfulness-trainingen?

Wie zijn wij?

Wij zijn Marga Gooren en Mila de Koning en wij hebben elkaar leren kennen op een training Mindfulness-Based Compassionate Living. Wij hadden al snel het gevoel dat onze achtergrond en kwaliteiten heel mooi op elkaar aansluiten. Zo ontstond het idee om, ieder vanuit onze eigen expertise, iets te organiseren voor artsen. Inmiddels geven wij samen verschillende workshops en trainingen op het gebied van zelfzorg, veerkracht, positieve psychologie, mindfulness en zelfcompassie.

Marga (1968) is zelf ruim 10 jaar huisarts geweest en werkt sinds 2010 als coach. Sinds 2013 richt zij zich helemaal op het coachen en trainen van vrouwelijke artsen.

‘Het is mijn passie om vrouwelijke artsen zoals jij, te leren hoe ze op een slimme manier goed voor zichzelf kunnen zorgen. Zodat ze ontspannen en met plezier hun werk doen. Goede relaties hebben met de mensen om hen heen. Gezond zijn en genieten van het leven!

In mijn coaching en trainingen (en in mijn eigen leven...) maak ik dankbaar gebruik van tools uit de positieve psychologie, neurowetenschappen, mindfulness, zelfcompassie en NLP. Allemaal tools die mij persoonlijk hebben geholpen om te zijn wie ik nu ben: een optimistische, enthousiaste coach met een fijne, eigen praktijk, die tijd heeft om te reizen, te koken, te lezen. En die nooit ophoudt met leren: zowel persoonlijk als professioneel.’

Hier kun je meer over haar te weten komen.

Mila (1966) is jaren werkzaam geweest in de gezondheidszorg, vooral in de GGZ in verschillende functies, waaronder als verpleegkundige / sociotherapeut, docent en preventiewerker en projectleider. Sinds 2011 richt zij zich helemaal op mindfulness.

‘Via de mindfulness is er een verbinding tussen mijn persoonlijke interesse en passie en mijn werk gekomen, een training waarbij de reguliere gezondheidszorg eindelijk de kracht van meditatie heeft ontdekt en effectief bevonden. Ik geef al jaren mindfulness training, workshops en coaching aan verschillende (patiënten) doelgroepen, artsen en hulpverleners. Nog steeds geef ik de training met veel passie en plezier. Het geven van de training doe ik met recht met hart en ziel. Mindfulness verveelt nooit!’

Mindfulness heeft mij persoonlijk meer rust en ontspanning in mijn (hectische) bestaan gegeven. Waar ik voorheen soms het gevoel had geleefd te worden en bekneld dreigde te raken tussen mijn verschillende werkrollen, huishouden en het moederen over 2, nog kleine, kinderen ben ik nu meer gewaar van de rust in mijn dag, de momenten die ik met aandacht creëer en ik volledig aanwezig ben bij dat   wat ik doe. Hierdoor ben ik in staat meer te genieten en in het midden van alle drukte de stilte met mij mee te nemen. Dit geef ik graag door aan alle drukke vrouwelijke artsen!’

Hier kun je meer over haar te weten komen.

Praktische informatie

'Mindfulness Core Skills' vind plaats

op vrijdag 25 januari en vrijdag 8 februari 2019

In het Centrum voor Mindfulness, Raadhuisstraat 15, Amsterdam

 

Aantal deelnemers: minimaal 8

Heb je vragen? Mail ons dan via marga@aqualime.nl of info@miladekoning.nl

Heb jij zin in 2 dagen aandacht, tijd en zorg voor jezelf?

Ja, ik doe mee

Op de hoogte blijven?

Laat je emailadres achter